Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Megérkeztek a tiszta hazai mézek és krémmézek!

Megérkeztek a tiszta hazai mézek és krémmézek!
Színtiszta magyar termékek egytől egyik a Mátra hegység lábától. Próbáljátok ki Őket, megéri!

A mézfogyasztás jótékony hatásai

A méz az ősidők óta az emberi táplálkozás része, igaz eleinte csak csemegének gyűjtötte az ősember, mára azonban mint gyógyterméket is használjuk. Mai ismereteink alapján a méz közel 70-féle gyógy- és fiziológiai hatással bír.

A méz kiváló csemege, ám jó tulajdonsága nem csak ebben rejlik. Az aranysárga ragacsos folyadék ugyanis az egyik legrégebbi természetes gyógyhatású finomság – a sumérek, egyiptomiak, görögök egyaránt hódoltak pozitív tulajdonságai előtt.

A természet eme édes adománya négyötödrészt glükózból és fruktózból áll, ám még így is fér bele mindenből, ami jó: kalcium, réz, vas, magnézium, mangán, foszfor, kálium, nátrium, cink és kis mennyiségben B1, B2, B3, B5, B6, C-vitamin.

Antiszeptikus, vagyis baktériumölő hatását már rég óta ismerték: a háborúk során sebek fertőtlenítésére is használták. A középkor patikáiban már egy sereg betegség ellen kínálták. A népi gyógyászatban pedig szintén kihasználták már évezredek óta ezt az antiszeptikus hatást: fájdalomcsillapítóként és köptetőként a házi patikák szerves része. Baktériumölő hatását enzimei, magas káliumtartalma és aromaanyagai biztosítják.

A méz kedvezően hat az izomzat, s még a szívizomzat működésére is, jót tesz az emésztésnek, ugyanis tisztítja a vért, serkenti a vérkeringést és vérnyomáscsökkentő hatása is ismert. magas energiatartalmának köszönhetően alkalmazható a fáradtság és különböző betegségek leküzdésében is. Egy kiskanál mézet elszopogatva pedig megnyugtathatjuk a stresszes idegrendszert is, ugyanis beindítja a szerotonin nevű hormon termelődését.

Fontos: bár a mézet nyugodtan lehet forró italba keverni, sosem szabad együtt főzni vele, mert elillannak a hatóanyagok. – Egy pohár langyos tejjel, rendszeresen fogyasztva elfelejthetjük a fertőző betegségeket, egy borsónyi mennyiséget szétkenve az arcbőrön, az puha és bársonyos lesz.

 

KLINIKAILAG IGAZOLT GYÓGYÍTÓ HATÁS

 

Az apiterápia a méhek termékeinek gyógyító célú felhasználása. A méhészeti termékekben koncentráltan megtalálhatók a növények, a növényi drogok hatóanyagai, a méhek anyagcseretermékeivel, speciális enzimjeivel és hormonjaival keverten – így hatásuk a gyógynövények hatásaihoz hasonló. Koncentráltan tartalmazzák a szervezet működéséhez szükséges létfontosságú anyagokat. Rendszeres fogyasztásuk segíti az egészség megőrzését (megelőzés) és az immunrendszer erősödését.

A propolisz a méhek ragasztója. Speciális kémhatása, összetétele határozott gyógyító erőt képvisel.

Náthás időszakban, influenzaszezonban a méz fogyasztása már csak azért is javasolt, mivel a B- és T-limfocita immunsejtek aktiválása révén szerepe van az immunvédekezésben.

 

EZÉRT FOGYASSZ MÉZET MINDEN NAP!

 

A MÉZ A LEGTERMÉSZETESEBB ÉS EGYBEN LEGFINOMABB TERMÉSZETES ÉDESÍTŐSZERÜNK. DE EMELLETT RENGETEG OLYAN ÉLETTANI HATÁSA IS VAN, AMI MIATT KÖTELEZŐ JELLEGŰVÉ KELLENE TENNI A MÉZ MINDENNAPI FOGYASZTÁSÁT, KÜLÖNÖSEN EBBEN A VÍRUSOKKAL TELI IDŐSZAKBAN.

 

Ø  tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal

Ø  baktériumölő

Ø  természetes köptető

Ø  fertőtlenít

Ø  vértisztító

Ø  jót tesz az emésztésnek

Ø  serkenti a vérkeringést

Ø  jó hatással van az izomzat, így a szívizomzat működésére is

Ø  vérnyomáscsökkentő

Ø  beindítja a boldogsághormonok termelődését is

 

 Forrás:

https://www.webbeteg.hu/cikkek/egeszseges/14004/a-mezfogyasztas-jotekony-hatasai

https://www.egeszsegkalauz.hu/eletmod/taplalkozas/ezeket-a-mezeket-egye-a-megfazasos-idoszakban/kkwce9l

https://wellandfit.hu/wellness/2020-02/ezert-fogyassz-mezet-minden-nap/