Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Mézbor

A termékek alkoholtartalma 12 vol. Vásárlásuk csak 18 éven felülieknek engedélyezett.

A mézbor az a fantasztikus múlttal büszkélkedő borkülönlegesség, amely a történelem valóban legrégibb bora, melyet már az ókori görög mitológiában is élveztek az istenségek és az „istenek italának” nevezték.

A világ sok más kultúrájában is megjelent különféle magasztos eszmékhez társítva; a skót népművészetben a „költők bora”-ként emlegették és azt állították, hogy bárki, akinek a vére keveredik e nemes italéval, abból híres tudós vagy költő válik. Fogyasztották a Vikingek, akik mézborral erősítették magukat, míg keresztül-kasul szelték az óceánokat, s az ásatások során az is kiderült, hogy Mídász király aranyserlegéből is mézbor folyt.

E nemes ital több ezeréves történelmét nagyon hosszú lenne felsorolni, de említésre méltó, hogy természetesen afrodiziákumként is megjelent az idők folyamán, hisz évszázadokkal ezelőtt is már sokakat elbűvölt legendája. Azt gondolták, hogy elősegíti a termékenységet, és az ifjú párok mézbort kaptak házasságkötésük után. Akkora mennyiséget, hogy a holdtölte teljes ciklusáig elegendő ital legyen. A mézeshetek elnevezés is innen ered. 

Az akác, az erdei virág, a galagonya, a hárs, illetve az ámor-fa, napraforgó virágának mézéből erjesztéssel előállított desszertboraink jól illenek akár hétköznapi ételeinkhez, mint például a sajtok vagy nassolás mellé, akár ünnepélyesebb ételekhez, mint pl. a libamáj, báránysültek mellé.

A mézbor kizárólag mézből készül (nem a borhoz keverjük a mézet). Elsőként mi állíthatjuk elő az országban.

Sajtimádók ki ne hagyják! Próbálják ki ezt az elfeledett fajtát, egy finom kéksajtválogatással, lágy brie-vel, esetleg libamájas előételek mellé. Jöhet a füge, dió, gesztenye, kajszibarack, sőt áfonya is, sőt még a francia hagymaleves mellé is tökéletes párosítás!

Jó válogatást és kellemes időtöltést kívánunk e nemes italokkal!

Csajos estékre

Ünnepi alkalmakra

Ajándékba

Ünnepélyes ételekhez

Sajtokhoz

Desszertbornak

Bármikorra

Rendezés: